articles

Úvod 2018/2019
2018/2019
Poznávací zájezd do Anglie

Aktuální info k přeloženému poznávacímu zájezdu do Anglie bylo právě přes Bakaláře rozesláno rodičům přihlášených žáků.

Odpověďi prosím zašlete obratem, děkujeme.

 

 
Poděkování žákům za úspěchy v ekonomických soutěžích

Ekonomická olympiáda - mezinárodní soutěž pro středoškoláky v ekonomii a financích

Letošní školní rok probíhá již IV. ročník Ekonomické olympiády. Z krajského kola, kterého se zúčastnilo celkem 74 účastníků z celého Ústeckého kraje, mohli postoupit pouze dva nejlepší do finále. A mezi ně patří Jan Korejs ze třídy 4. E., kterému velmi blahopřejeme. Slavnostní finále IV. ročníku Ekonomické olympiády se uskuteční v prostorech České národní banky v září 2020.

Finanční gramotnost

V okresním kole 9. ročníku soutěže Finanční gramotnost se naše žákyně ve složení Michaela Horáková, Natalie Herbstová a Anežka Volencová umístily na krásném 2. místě. Gratulujeme!

Prezentiáda 

Prezentiáda 2020 je už jedenáctý ročník soutěže v prezentačních dovednostech. Hlavním cílem soutěže je prohloubit a zdokonalit prezentační dovednosti, spolupráci, komunikaci a umění přesvědčit.

Vzhledem k současné situaci byla krajská kola nahrazena online koly za využití aplikace MS Teams. Naši školu reprezentovala děvčata ze třídy 2. A ve složení Michaela Vesecká (kapitánka) a Aneta Strnadová. Do finále v Brně se děvčatům nepodařilo probojovat, nicméně i tak jim patří velký dík za přípravu, která probíhala na dálku v domácím prostředí.

(vb)

 
Školní soutěž v Písemné elektronické komunikaci

V únoru 2020 se konalo celoškolní kolo v předmětu Písemná a elektronická komunikace. Soutěžilo se v opisu textu dle předlohy na rychlost a přesnost. 1. r. opisoval text 5 min. a 2. r. již 10 minut. Dva nejlepší žáci z každé třídy 1. a 2. r. postoupili do finálového kola (10. února 2020), kde dále bojovali o co největší počet čistých úhozů za minutu. Povoleno bylo pouze 0,30 procent chyb, a protože tréma hraje vždy velkou roli, došlo i na diskvalifikaci. Přesto někteří žáci dosáhli moc pěkných výsledků.

Z 1. ročníků byl nejúspěšnějším písařem Matěj Lžíčař, 1.S (299 čú/min.), 2. místo obsadil Duy Filip Tran Trong, 1.E (213 čú/min.), a bronzovou medaili vybojoval Tomáš Vaníček, 1.A (207 čú/min.).

Z 2. ročníků dosáhl nejlepších výsledků Ondřej Kotrasz, 2.S (295 čú/min.), stříbrnou příčku obsadil Lukáš Netuka, 2.E (253 čú/min.), a krásné 3. místo patřilo Anetě Strnadové, 2.A (215 čú/min.).

Blahopřejeme všem výhercům a věříme, že nás bude ten nejlepší – Ondřej Kotrasz – dobře reprezentovat na krajské soutěži MČR v grafických disciplínách dne 31. března 2020 v Mostu.

RN, JŘ

 
Mistrovství ČR OPEN 2019

Ve dnech 5. až 7. prosince 2019 se konalo již 27. Mistrovství České republiky – OPEN 2019.

Třídenní šampionát se letos uskutečnil na OA v Neveklově, kde se proti sobě utkalo více než 55 nominovaných účastníků z celé České republiky.

Celý článek...
 
PEK – Státní zkouška z kancelářského psaní na klávesnici

Dne 17. května 2019 proběhly pod dohledem paní komisařky z Národního ústavu odborného vzdělávání v Praze státní zkoušky z kancelářského psaní na klávesnici. Zkoušek se zúčastnilo celkem 11 žáků ze 3. r., kteří se pilně připravovali a nepodcenili ani domácí přípravu, a proto se můžeme pochlubit 100procentní úspěšností. Zvládli 10minutový opis na rychlost a přesnost, který bývá největší překážkou. Písemnosti, obchodní dopis do předtisku a tabulku v Excelu, vyhotovili v souladu s ČSN 01 6910 velmi dobře.


Úspěšní studenti, kteří obdrželi Vysvědčení o státní zkoušce z kancelářského psaní na klávesnici:
Cempírková Eliška, Opatová Veronika, Charousová Veronika, Horáček Filip, Vinický Ondřej, Musil David, Kurtyová Veronika, Korejs Jan, Pauko Jaroslav, Bajcsiová Nikola,
Dmyterczuk Filip.


Všem studentům moc blahopřeji. Těším se na příští ročník a věřím, že budeme tak úspěšní jako v letošním roce.


Mgr. Renata Němečková
vyučující PEK

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 Další > Konec >>

Strana 1 z 2