articles

Úvod 2013/2014
2013/2014
Olympiáda AJ - školní kolo

V pondělí  27.1.2014 proběhla školní olympiáda v anglickém jazyce, která jako v předchozích letech sestávala ze dvou částí – písemné (Use of English + Listening + Reading)  a ústní, do které postoupilo deset nejlepších .

Celý článek...
 
Celostátní soutěž MÁ DÁTI-DAL

Ve dnech 27. 1. 2014 a 28. 1. 2014 se konala ve Znojmě celostátní soutěž v účetnictví MÁ DÁTI - DAL. Evropská obchodní akademie v Děčíně se do této soutěže zapojila a přihlásila studenty, kteří se umístili na 1. a 2. místě ve školním kole MD-D.

Byli to studenti: Sylvie Tomanová ze 4. A  a Pavel Volavka ze 4. S.

Dostat se do tohoto celorebublikového klání - už to je vítězství. Zúčastnilo se 74 škol a ta naše si připsala 21.místo. Soutěžících bylo celkem 142 a naše Sylva Tomanová se umístila na 28. místě a Pavel Volavka přesně v polovině počtu soutěžících. Konkurence byla velká a rozdíly v bodovém hodnocení velmi malé. Studenti ale bojovali a jejich umístění je úspěchem.

Gratulujeme a děkujeme za reprezentaci naší školy. Je to výzva pro letošní 3. ročníky, aby vítězové školního kola mohli jet v lednu 2015 do Znojma. Určitě to stojí za to.  

                                                                                                    Ing. Petrášková

 
Školní kolo olympiády v německém jazyce

V pátek 10. ledna 2014 se na EOA konalo školní kolo olympiády v německém jazyce. Účastníků se tentokrát sešlo méně než obvykle, studenti ale prokázali velmi dobré znalosti jazyka i schopnost okamžitě reagovat na otázky či bez přípravy popsat předložený obrázek. Dnes byly vyhlášeny výsledky olympiády a předány ceny.

Celý článek...
 
Jednodenní zájezd do Drážďan

Dobrou tradicí na naší škole se stal každoroční jednodenní zájezd do Drážďan pro 4. ročníky spojený s kulturou a vánočními trhy.

Ve středu 11. prosince mělo tedy 40 studentek a studentů EOA možnost vyjet na celodenní výlet. Na programu byla návštěva Muzea pro saské lidové umění, prohlídka historického centra Drážďan a vše bylo zakončeno procházkou po drážďanských vánočních trzích. Zde mohli účastníci ochutnat tradiční vánoční speciality, koupit nějaký dárek pro své blízké nebo si jen užít atmosféru nadcházejících Vánoc. 

Určitě to byl hezky strávený den a budeme se těšit opět za rok.

-lc-

 
Soutěž "Má dáti - Dal"

V úterý 10. prosince 2013 se uskutečnila soutěž v účetnictví s názvem Má dáti - Dal. Zúčastnilo se celkem 11 studentů ze čtvrtých ročníků, pro které byla akce určena.

Soutěžící měli k dispozici pouze čisté účetní osnovy a kalkulačky, jinak se mohli spoléhat jen na své vědomosti a dovednosti. Čtyři hodiny práce a soustředění přinesly následující výsledky:

1. místo Sylvie Tomanová 4.A

2. místo Pavel Volavka 4.S

3. místo Dominika Poláková 4. E

Vítězům blahopřejeme a všem ostatním děkujeme za účast a výborné výkony.

-lc-

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>

Strana 4 z 5