articles

Úvod 2012/2013
2012/2013
Krajské kolo soutěže v grafických disciplínách

Dne 19. března 2013 se vybraní žáci našich druhých ročníků zúčastnili krajského kola Mistrovství republiky v grafických disciplínách, které se tento rok konalo v prostorách Obchodní akademie v Žatci. Do soutěže se letos přihlásilo celkem 40 studentek a studentů z různých měst celého Ústeckého kraje.


Naši školu reprezentovali 4 studenti - Martin Korejtko (2.E), Kristýna Gruberová, Nikol Hynková a Nikola Lešková (2.A).

Celý článek...
 
Školní soutěž v PEK

Během února proběhla na naší škole celoškolní soutěž v písemné a elektronické komunikaci. Zúčastnilo se jí celkem 148 žáků. Soutěžilo se ve dvou kategoriích, 1. ročník v  5min. opisu a 2. ročník v 10min. opisu, oba na rychlost a přesnost.

Celý článek...
 
Zajímavý výlet do Prahy - 1.S a 1. B

Hezký den by asi neměl začínat v 5:10 zvoněním otravného budíku J. Nicméně i přes tuto nedokonalost se účastníci zájezdu doklouzali před budovu naší školy a v 6:50 jsme už byli na cestě do našeho hlavního města. Nejprve byla na plánu očekávaná exkurze naší veřejnoprávní, totiž České televize.

Celý článek...
 
Okresní kolo olympiády v NJ

Dne 12. února 2013 se v budově EOA Děčín konalo okresní kolo olympiády v německém jazyce. Letošního ročníku, organizovaného DDM Děčín-Březiny ve spolupráci s EOA, se zúčastnilo celkem 6 studentek a studentů.

Soutěž měla dvě části. V první z nich museli zúčastnění porozumět slyšenému i čtenému textu a vypracovat úkoly. Pak čekal všechny soutěžící ještě rozhovor s porotou na vylosované téma a popis obrázku. Všichni účastníci předvedli velmi dobré výkony a jejich výsledky byly zvláště na předních místech velmi vyrovnané. Abychom mohli určit postupujícího do krajského kola, musela porota zadat ještě zvláštní úkol. Ten byl zaměřený na znalosti reálií a rozhodl o konečném pořadí soutěžících. Odstupy v bodovém hodnocení byly velmi těsné.

1.    místo:  Nguyen Viet Tung Lam (Gymnázium Děčín)

2.-3. místo: Adéla Hejlová (Gymnázium Rumburk)

                     Jan Volf (Střední zdravotnická škola a obchodní akademie, Rumburk)

Všem účastníkům děkujeme za skvělé výkony, které nás potěšily. Vítězům, a tentokrát bych tak hodnotila opravdu všechny tři, blahopřejeme a postupujícímu přejeme hodně úspěchů v krajském kole.

Mgr. Liana Cihelková

 
Školní kolo olympiády ve FJ

Dne 31.1.2013 proběhlo na EOA školní kolo olympiády ve francouzském jazyce.

Soutěžilo v něm 6 studentů ze 2.-4.roč. Nejprve přišel na řadu poslech s porozuměním textu,následovala jeho oprava a vyhodnocení. Poté studenti přistoupili k ústnímu pohovoru, při kterém popisovali obrázek a pohovořili se zkoušejícími na vylosované téma.

Vítězkami se staly v kategorii B2 Lucie Volavková ze třídy 4.E, v kategorii B1 Dominika Poláková ze třídy 3.E.

Ostatní místa obsadili Filip Soukup-3.E, Jana Slabá-2.E, Nikola Šimková-2.E, Michal Říha-3.E.

Všem zúčastněným děkujeme a vítězům blahopřejeme.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další > Konec >>

Strana 3 z 6