articles

Úvod 2011/2012
2011/2012
Ruštináři v Karlových Varech

V rámci výuky ruského jazyka se žáci 1. A a 2. A  zúčastnili tradiční návštěvy našeho nejznámějšího lázeňského města. Ve čtvrtek 13. 10. 2011 je čekala exkurze do Muzea Becher, kde se studenti dozvěděli zajímavé informace o historii i současnosti firmy vyrábějící pověstný třináctý karlovarský léčivý pramen – Becherovku. Všichni také mohli přemýšlet nad otázkou: „Kolik litrů Becherovky se vyprodukuje za rok?“ Po prohlídce sklepů následoval film a ochutnávka – do 18 let však pouze limonáda.

Žáci dále navštívili pravoslavný chrám sv. Petra a Pavla v ulici Krále Jiřího, který je krásně vyzdoben pravoslavnými „obrazy“ – ikonami.

Nakonec se konala procházka po lázeňské kolonádě s ochutnávkou léčivých pramenů a zastávkou u Vřídla, nejteplejšího pramenu – 72 oC, který tryská do výšky až 12 m a je využíván zejména ke koupelím. K pravé lázeňské náladě přispělo také velmi pěkné slunečné počasí.

 
Evropský den jazyků

U příležitosti Evropského dne jazyků pořádala EOA 26. září 2011 soutěž ve znalostech českého jazyka a cizích jazyků. Letos se jí zúčastnilo rekordních téměř 300 účastníků, kteří vytvořili celkem 70 čtyřčlenných týmů (47 smíšených -žáci ZŠ a studenti EOA- a ostatní tvořili studenti EOA). Pro všechny bylo připraveno deset stanovišť s různými úkoly s rozdílnou obtížností. V pondělí 3. října byly slavnostně vyhlášeny výsledky v budově EOA.

1. místo

Erika Kedlesová, Anna Thieleová (ZŠ Želenice)
Hana Grošaftová, Markéta Ipserová (EOA)

2. místo

Zdeněk Hartman, Martin Šindler (ZŠ Březová)
Karolína Andoková, Michaela Švarcová (EOA)

3. místo

Patrick Demus, Adam Trabalka (ZS Dr. M. Tyrše)
Veronika Balatová, Barbora Mottlová (EOA).

Všem úspěšným blahopřejeme, ostatním děkujeme za účast a těšíme se na příště.

                                                                                                                                                    Mgr. Liana Cihelková

 
Atletické dopoledne - tradiční atletické minizávody naší školy

Dne 26. září 2011 se konal na hřišti Vrchlického již třetí ročník atletického dne EOA. Studenti měli možnost se zapojit do jednotlivých disciplín v kategorii dívek i chlapců, do atletického trojboje a štafetových běhů.

Celý článek...
 
Středoškolský atletický pohár CORNY

22. září 2011 se konal již 30. ročník Středoškolského atletického poháru – CORNY, kde měla EOA své zastoupení jak v dívčí, tak chlapecké kategorii. V atletických disciplínách soutěžilo celkem 24 studentů naší školy. Nevyhráli jsme, ale i bronzové medajle obou týmů jsou úspěch.

Celý článek...
 
Seznamovací pobyt prvních ročníků

Místo pobytu: Oldřichov v Hájích

Délka pobytu: 5 dní

V průběhu září stráví každý první ročník jeden týden v předhůří Jizerských hor, v místě, kde lišky dávají dobrou noc, ale kde je potká mnoho nevšedních zážitků. Zatím tento pobyt absolvovala třída 1. A a myslím si, že mají co vyprávět. Pobyt slouží nejen k tomu, aby se žáci vzájemně seznámili, ale celý program je také zaměřen na environmentální výchovu a s ní související poznání okolí. Přeji všem co nejvíce krásných chvil a určitě lepší počasí než jsme měli my.

Mgr. L. Cihelková

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 Další > Konec >>

Strana 8 z 8