articles

Úvod 2010/2011 Vánoční atmosféra v Drážďanech
Vánoční atmosféra v Drážďanech

V prosinci je už určitou tradicí naší školy předvánoční návštěva Drážďan. Tentokrát nás uvítalo velmi mrazivé ráno a všichni jsme byli rádi, že se můžeme ohřát v Dopravním muzeu, kde náš program začínal.

 V muzeu si mohli studenti prohlédnout expozice k různým druhům dopravy a některé exponáty si i vyzkoušeli, např. se mohli na chvíli stát kapitány říční lodi a pokusit se dovézt náklad do Hamburku. Součástí prohlídky byly také dvě mimořádné výstavy - vánoční výstava a výstava s názvem "Návrat do dětství", kde si návštěvníci mohli prohlédnout různé mechanické hračky.

Po návštěvě muzea jsme pokračovali krátkou prohlídkou historického centra Drážďan. Studenti se seznámili s nejvýznamnějšími památkami - Theaterplatz, Hofkirche, Residenzschloss, Brühlsche Terassen, Frauenkirche, Dampferflotte aj.

Následovalo několik informací k vánočním trhům a tradičním výrobkům  a pak už dostali studenti volno, aby si v klidu mohli vychutnat tu pravou vánoční atmosféru, ke které přispěla určitě všudypřítomná vůně svařeného vína, punče a perníku. Nechyběly ani koledy, které vše příjemně dokreslovaly.

I počasí se umoudřilo. Trochu se oteplilo , na -6 stupňů Celsia, a svítilo sluníčko.Odpoledne uteklo jako voda, někteří využili volných chvil k nákupu vánočních dárků, jiní jen k poznání té správné atmosféry. Domů jsme se vraceli plni dojmů a příjemného očekávání svátků.

Mgr. Liana Cihelková