articles

Úvod 2009/2010 Florbalový turnaj očima studentů
Florbalový turnaj očima studentů

Dne 18.3.2010 v časných ranních hodinách se hala na východním nádraží ocitla ve výborné sportovní atmosféře. Jak chlapci, tak i dívky se již nemohli dočkat začátku turnaje. Jelikož bylo dívek méně než chlapců, hrály se většinou 2-3 zápasy chlapecké a 1 dívčí. Obě pohlaví statečně bojovala o postup do semifinále a kvalitně sehrané týmy se dostaly i do finále.

Do turnaje se přihlásilo celkem 16 týmů, 10 chlapeckých a 6 dívčích. Celkem se odehrálo 34 zápasů.

Když se  všichni sportovci sešli před halou východního nádraží, šli se do šaten převléknout, rozcvičit a mohlo se jít hrát. Při zahájení turnaje byli hráči seznámeni s pravidly a byli představeni rozhodčí. Po zahájení začal 1. zápas a atmosféra v hale byla velmi dobrá. Ti, co zrovna nehráli, fandili hrajícím týmům.

Už v semifinále šlo do tuhého. Někteří hráči byli trošku zraněni.

Seknutí florbalkou přes ruku či nohu je v této kontaktní hře k vidění velmi často, ale k vidění byly i jiné kousky. Např. nálety do zdí, rána florbalkou přes hlavu nebo třeba sjezd ke schodům, o který se postarala K.Bisová z 1.S. Ani po takovýchto zákrocích se však nikdo nevzdával.

Na 1.místě v chlapecké kategorii se umístila 4.S, v dívčí kategorii to byla 2.A.

Den se schýlil ke konci a o vítězi bylo rozhodnuto. Nám nezbývalo nic jiného, než se odebrat do šaten. Po úklidu haly čekal všechny hráče rozchod a zasloužený odpočinek.

K@ja – 1.S