articles

Úvod 2009/2010 „Obávaný“ Garnier maraton běh
„Obávaný“ Garnier maraton běh

Juniorský maraton je štafetový běžecký závod. Soutěžící desetičlenná družstva, složena ze studentů středních škol, musí zdolat celou trať klasického maratonu. Také v letošním roce, a to  12. 4.  tento závod proběhl znovu v Ústí nad Labem. Celkem se ho zúčastnilo 7 škol, mezi kterými jsme samozřejmě  nemohli  chybět  ani my.

Tato soutěž je určena pro všechny, kteří fandí běhu a rádi si v této atletické disciplíně zasoupeří. Náročná je především délka tratě, kterou musí každý závodník družstva, v určitém pořadí (které se určuje na začátku soutěže) absolvovat.

Tento rok pro nás bylo celkem obtížné sestavit takto početný tým běžců.  Oblíbenost atletických disciplín u mládeže není velká a stále klesá. Přesto se nám podařilo vytvořit velice specifický tým (složený z biatlonistů, fotbalistů, sprinterů apod.) reprezentující EOA.  Jsme rádi, že stále jsou mezi Vámi nejen aktivní sportovci, ale i  sportovci - amatéři, kteří si rádi zaběhají a vloží do běhu v soutěži veškerou svou energii, osobitost a sportovního ducha.

Maratonu se  každoročně  účastní,  a nebylo tomu jinak v tomto závodu, i naše „běžecké jedničky“ -  Lada Nebeská a Andrea Morkusová ze 4. S. Ty nás bohužel  tento  školní rok opustí.  Proto děvčatům přejeme  úspěšné  pokračování  jejich sportovní kariery s těmi nejlepšími výsledky. Zároveň  děkujeme  Ditě  Půčkové  z  2. E, která podala špičkový výkon v běhu na 4 km.

Letošní závod byl vskutku náročný. Většinu dne pršelo a účast tak silného týmu, jako jsou Teplice nebo Most, je už na pohled demotivující.  A tak jste se museli poprat nejen se soutěžícími, ale i s deštěm a velkým stresem.  Proto, je vaše výhra daleko cennější. Blahopřejeme a děkujeme celému týmu za opětovné vybojování a  obhájení  třetího místa v této soutěži.

ZA EOA v maratonu  běželi  v tomto pořadí běhu a složení:

Michael Hořčička z 1.E, Karel Samek z 1.E, Andrea Morkusová ze 4.S, Tomáš Škoda z 3.S, Lada Nebeská ze 4.S, Lukáš Mitro ze 3.S, Dita Půčková ze 2.E, Adam  Novák ze 1.S, Marek  Pirzkall  ze 4.S a Dominik Čapek z 1.S.

Doufám, že další rok se opět sejdete v podobné sestavě,  která zabezpečí aktivní zapojení nováčků v  této soutěži  a potvrdíte tím své silné stránky.

Mgr. Janovcová Barbora