articles

Úvod Uchazeči 3. kolo přijímacího řízení
3. kolo přijímacího řízení

Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace

 

Termíny a kritéria přijímacího řízení

obchodní akademie  63- 41- M/02

3. kolo

pro školní rok 2020/2021

Podání přihlášek: od 29. 6. do 1. 7. 2020

Termín přijímacího řízení: 2. 7. 2020

Formuláře přihlášek jsou ke stažení zde.

Počet míst: 8

Obchodní akademie, zaměření Evropský hospodářský asistent 8 míst.

Podmínky pro přijetí

  • Žák nesmí být hodnocen stupněm nedostatečný v předmětech 1. pololetí posledního ročníku.

  • Potvrzení o zdravotní způsobilosti není požadováno.

1. Kritéria přijímacího řízení:

Uchazeči budou hodnoceni na základě:

  • výsledků jednotné zkoušky – váha 60% (dosažené výsledky se převedou na body, maximálně 100 bodů) 
  • hodnocení na vysvědčení z předchozího vzdělávání – první pololetí 9. třídy (nebo  odpovídající poslední -vysvědčení z povinného splnění školní docházky) -   váha 40% (průměr se převede na body, maximálně 67 bodů) 1,00 = 67 bodů, za nižší prospěch se odečítá 1 bod za každou desetinu průměrného prospěchu.

Pokud žák splní všechny podmínky přijímacího řízení, sečtou se jeho získané body a stanoví se celkové pořadí. Při rovnosti průměrů se přihlédne k hodnocení předmětů český jazyk a matematika v prvním pololetí posledního ročníku povinné školní docházky. Pokud se do přijímacího řízení přihlásí více uchazečů, než kolik lze přijmout, rozhoduje jejich pořadí podle hodnocení na vysvědčení dle bodu 4.

2. Rozhodnutí o výsledku přijímacího řízení se odesílá pouze nepřijatým uchazečům. Seznam přijatých uchazečů bude zveřejněn na vývěsce školy a na stránkách školy pod přiděleným registračním číslem s výsledkem řízení u každého uchazeče. Rozhodnutí o nepřijetí ke studiu bude uloženo na poště 5 pracovních dnů. Po uplynutí této doby je považováno za doručené.

3. Lhůta pro uplatnění zápisového lístku (případně pro odvolání) běží ode dne, kdy ředitel školy zveřejní seznam přijatých uchazečů – výsledek přijímacího řízení. Lhůta pro uplatnění zápisového lístku je 5 pracovních dnů. V této době je nutné odevzdat zápisový lístek v knihovně školy. Zápisový lístek vydává základní škola (pokud se uchazeč hlásí se základní školy) nebo Krajský úřad příslušného kraje.

4. Odvolání proti nepřijetí je nutné podat řediteli střední školy nejpozději do 3 pracovních dnů od doručení rozhodnutí.

Děčín 26. června 2020

Ing. Jiří Petrášek

ředitel školy