articles

Úvod 2009/2010 Vydařená sportovní akce na „obchodce“
Vydařená sportovní akce na „obchodce“

25. března proběhl na zimním stadiónu v Děčíně již pátý ročník hokejového turnaje Evropské obchodní akademie s názvem „Hockey cup EOA 2010“. Studenti třetích ročníků sportovního zaměření připravují turnaje kolektivních sportů (florbal, hokej, volejbal, basketbal a fotbal) pro celou školu sami v rámci projektového řízení.

Realizace projektu je pak ukázkou toho, co se naučili a jak jsou schopni zvládnout uskutečnění sportovního projektu v praxi. Hokej patří mezi akce velmi náročné na organizační zajištění směrem ven – pronájem ledové plochy, zajištění kvalifikovaných rozhodčích, zvukaře, obsluhy časomíry, sehnání sponzorů…..

To vše se podařilo a čtvrteční dopoledne si mohli studenti téměř celé EOA zpříjemnit nikoli zhlédnutím interaktivní tabule, ale uměním našich hokejistů – nehokejistů.

Na začátku jsme nás čekalo milé překvapení v podobě spanilé jízdy studentky – krasobruslařky Karolíny Votápkové z 1.S, která předvedla krátkou ale bezchybnou jízdu, a sklidila velký potlesk.

Pak už na led vnikli hokejisté a nikoho tam nepustili, dokud nebylo dobojováno. Zástupci tříd 3.S, 3.A, 3.E, 2.S, 2.E a 1.S utvořili čtyři družstva a nikdo nikomu nic nedaroval. Diváci se dočkali hromadné bitvy, spousty gólů, prostě všeho, co k hokeji patří.

A jak to nakonec dopadlo:
nejlepší tým a vítězem celého turnaje bylo družstvo složené z hráčů 3.A + 1.S (Domašínský, Loster, Vrabec, Čapek)
2. místo získali hráči ze 3.S + 3.E,2.E (Štulc, Cempírek, Ledvina, Polanský, Půčková)
3. místo obsadili studenti ze 2.S (Čižmár, Moravec, Braun)
4. místo zůstalo čtvrťákům ( Vostruha, Pirzkall, Unar, Doksanský)

Nejlepší střelec – Marek Štulc – 3. S (11 gólů)
Nejlepší brankář – Martin Ledvina – 3.S
Nejsympatičtější hráč – Dita Půčková – 2.E

Velké poděkování patří rozhodčím(Růžička, Střelka, Martinec), zvukaři a moderátorovi, ale především kolektivu vedení zimního stadionu, který nám umožnil celý turnaj uskutečnit.

Těšíme se na další, již šestý ročník 2011.
Mgr. Soňa Štulcová