articles

Úvod 2016/2017 Státní zkoušky z kancelářského psaní na klávesnici – základní
Státní zkoušky z kancelářského psaní na klávesnici – základní

Dne 29. května u nás proběhly státní zkoušky za přítomnosti zkušební komisařky z Mostu. Zkouškám, jako vždy, předcházela zvýšená nervozita a horečná příprava v posledních dnech. Po večerech a víkendech jsme se setkávali na internetu, a jak je vidět, marná snaha to rozhodně nebyla, protože se můžeme pochlubit 80% úspěšností.

Účast žáků sice nebyla tak vysoká jako loňský rok, ale téměř nikdo z žáků 3. r. nezahálel, protože využil možnosti konat jinou zkoušku, a to ENTER z moderní korespondence. Tříleté úsilí většiny studentů tak bylo završeno konáním jedné ze dvou nabízených zkoušek.

Základní státní zkoušku z kancelářského psaní na klávesnici tvoří desetiminutový opis předloženého textu a vypracování dvou různých obchodních dokumentů (obchodní dopis a tabulka). U státních zkoušek je každoročně největším problémem 10min. opis textu na rychlost. Letos všichni v opisu prospěli, což znamená, že doma opravdu trénovali. Vypracovat obchodní dopis a tabulku pak zvládl zřejmě ten, kdo měl opravdu zájem uspět.

Úspěšní studenti, kteří obdrželi Vysvědčení o státní zkoušce z kancelářského psaní na klávesnici:

Baluchová Lucie, Blanická Nikola, Blehová Valerie, Haubert Lukáš, Kalitová Markéta, Neškodová Lada, Růžičková Martina, Symová Viktorie.

Děkuji za přípravu všem pilným a úspěšným studentům, ale i těm, kteří zkoušku nezvládli, protože si vážím každého úsilí.

Mgr. Renata Němečková