articles

Úvod 2016/2017 Krajské kolo Mistrovství ČR v grafických předmětech
Krajské kolo Mistrovství ČR v grafických předmětech

Dne 28. března 2017 jsme se zúčastnili krajského kola soutěže Mistrovství České republiky v grafických předmětech na Obchodní akademii a jazykové škole v Ústí nad Labem. Soutěžilo se celkem ve třech disciplínách, naše škola měla zastoupení ve dvou z nich, a to v kategorii wordprocessing a psaní na klávesnici.


Soutěže ve wordprocessingu se již podruhé zúčastnila Martina Růžičková ze 3. E, která obhajovala nejen loňské vítězství na krajském kole, ale také postup na mistrovství republiky. Společně s Martinou se na soutěž připravovala také vítězka školního kola Pavlína Papajiková ze třídy 2. S. Obě děvčata předvedla krásné výsledky a z počtu 11 účastníků se obě umístila „na bedně“. Martina opět suverénně zvítězila a Pája obsadila krásné 3. místo. Oběma mooooooc gratulujeme J.


Mistrovství České republiky v grafických předmětech se letos koná 25. – 26. května na Obchodní akademii v Chocni. Martina se jako vítězka krajského kola s největší pravděpodobností mistrovství ČR zúčastní, ještě ale čekáme na oficiální nominaci Státního těsnopisného ústavu, tu bychom měli obdržet do konce prvního dubnového týdne.


V kategorii opis textu na klávesnici soutěžilo celkem 31 žáků, o jednoho žáka méně než loňský rok. Klára Šoltysová ze 3. E obsadila 8. místo, 2733 čistých úhozů, oproti loňskému roku si polepšila o 9 příček. Kryštof Franciško ze 4. E se účastnil soutěže poprvé a umístil se na krásném 4. místě, 3043 čistých úhozů, od 3. místa ho dělilo pouze 14 úhozů. Oba žáci pilně trénovali, a proto získali tak pěkné umístění, ke kterému jim srdečně blahopřejeme.


-Mš,Nr-