articles

Úvod 2016/2017 Exkurze do automobilky AUDI a prohlídka Regensburgu
Exkurze do automobilky AUDI a prohlídka Regensburgu

Dne 30. září navštívili studenti EOA automobilku AUDI a město Regensburg.

Odjezd byl naplánován na 3:15 h ráno, v počtu 33 studentů jsme vyrazili směr Praha - Rozvadov - Ingolstadt. Do cíle naší cesty jsme přijeli v 9.45. Rozdělili jsme se na dvě skupiny a s průvodkyní odešli na prohlídku výrobní haly Audi. Pro mnohé to byla první exkurze tohoto druhu a tak nás některé věci překvapily. Na první pohled to byla naprostá čistota provozu, ve kterém dělníci (také čistí) pracovali. Dále to určitě byla sehranost jednotlivých provozů a robotizovaná linka. 

Výklad probíhal v angličtině a pro většinu studentů to nebyl problém. Dozvěděli jsme se i zajímavé informace o velikosti celého podniku, který zahrnuje také vlastní hasičský sbor a tým lékařů. Někteří pracovníci v areálu také bydlí a je tu postaráno i o jejich děti.

Na závěr prohlídky jsme se v Muzeu Audi blíže seznámili s historií vývoje vozů a mohli si prohlédnout exponáty od prvního ještě dřevěného vozu až po moderní dnešní vozidla. Kromě toho zde byly v řezu ukázány různé typy motorů a vysvětlena jejich funkce na pohyblivých modelech. Dokonce i jeden automobil zde byl ukázán v řezu.

Po asi hodinové cestě jsme přijeli do historického města na Dunaji. Rozděleni opět na dvě skupiny jsme absolvovali hodinovou prohlídku města s průvodkyněmi, která nám však díky poutavému vyprávění velmi rychle utekla. Poté následovala asi hodina, kterou mohli studenti využít k nákupům, procházce po nábřeží Dunaje či na jídlo.

I když jsme se vrátili před půlnocí a byli dlouhým dnem unavení, byli jsme plní krásných dojmů a určitě bychom podobný výlet absolvovali rádi znovu.

-lc-