articles

Úvod 2009/2010 Předvánoční zájezd do Drážďan
Předvánoční zájezd do Drážďan

Každoročně mají studenti-němčináři čtvrtých a třetích ročníků možnost vyjet na výchovně – vzdělávací zájezd do Drážďan. Ani letošní rok nebyl výjimkou, a tak 42 účastníků vyrazilo dne 17. Prosince 2009 na cestu za hranice České republiky.

Na programu byla návštěva Muzea dopravy v Drážďanech, kde si návštěvníci mohou prohlédnout expozice ke všem druhům dopravy a vyzkoušet si např. plavbu lodí do Hamburku. V předvánočním období je také denně otevřena expozice modelové železnice na 325 m2, která láká malé i velké návštěvníky muzea.

Naši studenti si také prošli historickou část Drážďan a seznámili se s nejvýznamnějšími památkami – Hofkirche, Frauenkirche, Brühlsche Terassen, Zwinger, Theaterplatz aj.

Závěr výletu patřil poznání německých vánočních tradic a návštěvě vánočního trhu s možností ochutnávky pravé drážďanské štoly. Zde mohli studenti vidět také klasické německé vánoční ozdoby a výrobky z Krušnohoří a nakoupit drobné dárky pro své blízké.

I přes velmi chladné počasí se výlet vydařil a doufáme, že v této hezké tradici budeme pokračovat i v příštím roce.

Zvláštní poděkování patří Mgr. D. Kuncové, která převzala všechny organizační záležitosti zájezdu v době mé nepřítomnosti.

Mgr. Liana Cihelková