articles

Úvod 2009/2010 Výprava za environmentální výchovou
Výprava za environmentální výchovou

Naše třída 2.A se vydala 9.11. 2009 do Oldřichova v Hájích (nedaleko Liberce), aby se dozvěděla něco více o šetrnějším zacházejí s přírodou a také o tom, jak bychom se měli chovat k životnímu prostředí.

Ubytování jsme měli v krásném prostředí Jizerských hor v Ekocentru STREVLIK (středisko ekologické výchovy libereckého kraje) ve Slunečním domě. Ubytovna pro nás byla útočištěm až do 13.11.2009 a během tohoto týdne jsme putovali přírodou, zabývali jsme se globalizací a rozvojem zemí, také jak jsou na tom klimatické změny a zjistili jsme, jak důležitá je vzájemná pomoc a respektování se. Postupně jsme odhalovali problémy dnešního světa, zda se nás také týkají a jestli můžeme pomoci při jejich řešení.

Celý program probíhal formou her, názorných ukázek a debat na dané téma. Pobyt zpříjemňovalo prostředí Ekocentra kde bylo plno zvířátek a podzimem zbarvená příroda.

V týdnu se nám věnovaly zaměstnankyně Ekocentra a paní profesorky Ing. Petrášková a  Mgr. Kmínková. Touto cestou bychom jim chtěli moc poděkovat za trpělivost a péči.

Vaše 2.A