articles

Úvod 2014/2015 Zájezd Švýcarsko
Zájezd Švýcarsko

V týdnu od 7. do 12. června vycestovalo 42 studentů do Švýcarska. Ubytováni byli v oblasti Fribourg, v městečku Charmey. Na programu zájezdu byla návštěva Kostnice, jízda lodí pod Rýnskými vodopády, prohlídka města Bern.

Druhý den patřil přírodním krásám Wallisu - čekala nás projížďka po podzemním jezeře, zemní pyramidy i visuté mosty. V pozdních odpoledních hodinách jsme navštívili jednu z mnoha švýcarských sýráren v Martigny-Croix.

Následující den jsme strávili na břehu Ženevského jezera v letoviscích Vevey, Montreux a prohlédli si jeden z nejkrásnějších švýcarských hradů - Chillon, který inspiroval G.G.Byrona k napsání skladby Vězeň chillonský. Odpoledne jsme měli možnost zhlédnout úžasnou prezentaci historie a současné výroby čokolády v čokoládovně Cailler v Brocu včetně ochutnávky. Poté jsme se ještě krátce zastavili na hradě Gruyére. Večer mnozí využili ještě k procházce po okolí.

Čtvrteční den jsme obdivovali švýcarské hory. Přejeli jsme průsmyk Jaunpass a vydali se do městečka Grindelwald - výchozího bodu k výjezdu lanovkou na vrchol First, z něhož je vidět hned několik švýcarských čtyřtisícovek. Počasí nám přálo, a tak jsme si užívali sluníčka a nádherných horských scenérií. Pozdě odpoledne jsme dojeli do města Luzern a obdivovali zdejší raritu - tzv. kapličkový most.

Poslední zastávka před odjezdem zpět do Čech patřila městu Vaduz, hlavnímu městu Lichtenštejnského knížectví.

Zájezd byl velmi hezký, viděli jsme řadu zajímavých míst a určitě se budeme těšit na ten příští.

Fotky najdete na školním facebooku.

-lc-