articles

Úvod 2014/2015 Krajské kolo MČR v grafických předmětech
Krajské kolo MČR v grafických předmětech

Dne 24. března 2015 se naše škola zúčastnila krajského kola MČR v grafických předmětech v rámci Písemné a elektronické komunikace. Naši školu reprezentovali 3 soutěžící ve dvou kategoriích. Vojtěch Příhonský (3.E) a Barbora Kučerová (3.B) soutěžili v 10minutovém opisu textu na rychlost a přesnost se zvýšenou penalizací za chybu. Martin Korejtko (4.E) bojoval ve Wordprocessingu, profesionálním zpracování textu.

Vojtěch s Martinem se oba umístili na krásném 4. místě, každý ve své kategorii. Bára obsadila místo 10., které v celkovém počtu 39 soutěžících hodnotím také jako velmi pěkné. Všechna umístění považuji za velký úspěch, protože se každý rok posouváme zhruba o 10 příček výše. Žákům děkuji za vzornou přípravu a těší mě, že jsou ochotni společně se mnou bojovat za stále lepší výsledky. Věřím, že příští rok Vojta Příhonský dosáhne na stupně vítězů, jelikož mu odpadnou vzhledem k věku ti největší konkurenti.

Ještě jednou všem moc blahopřeji. Jsem ráda, že naše úsilí nepřišlo nazmar a že se potvrdilo heslo: „Štěstí přeje připraveným aneb Těžko na cvičišti, lehko na bojišti:).“

Mgr. Renata Němečková
vyučující PEK