articles

Úvod 2014/2015 Školní AKADEMIE
Školní AKADEMIE

Byli jste se podívat? Kdy a kde? No přece v pátek 10. dubna v Městském divadle Děčín. V tento den se konal další ročník AKADEMIE, která má v dějinách školy bohatou tradici. Letos na téma "EOA v přímém přenosu".

A že se bylo na co dívat. Každé představení, které si žáci připravili, bylo něčím zajímavé a originální.

Úžasní byli tančící pštrosi - tedy černé divadlo v podání studentů 4.E a 4.S, kteří zahájili celý večer. Moderátorská dvojice Ondřej Michal a Rudolf Žák vdechla akci nezapomenutelnou, ironií a humorem prosycenou atmosféru. Každý si v programu mohl najít to, co ho zajímá - taneční vystoupení, světelná šou, parodie na TV pořady, zpěv, klavírní minikoncert a celá řada scének. U některých znalci školního života slzeli smíchy, u jiných obdivovali schopnost aktérů vtipně vystihnout dění ve společnosti nebo skvělý pozorovací talent, který prokázali při ztvárnění rolí učitelů.

Byl to hezký večer strávený s talentovanými mladými lidmi, kteří chtějí ostatním ukázat, že škola není jen o učení.

Děkujeme všem, kteří se na AKADEMII podíleli, měli odvahu vystoupit na jeviště nebo se pohybovali v zákulisí. Zvláštní poděkování patří vyučujícím, bez nichž bychom o tento krásný zážitek přišli - Ing. Jitce Granátové a Mgr. Soně Štulcové, dále organizační podpoře Ing. Lence Endrychové a Mgr. Olze Kmínkové.

Těšíme se na rok příští.

-lc-