articles

Úvod 2009/2010 Krajské finále ve stolním tenise
Krajské finále ve stolním tenise

Postup na republikové finále ve stolním tenise znamenalo zvítězit v krajském kole v Litoměřicích, které se konalo 26. listopadu.

Tři talentované hráčky Evropské obchodní akademie, z nichž Jana Dyškantová – 4.S si Mistrovství České republiky už vyzkoušela před dvěma lety se svou starší sestrou a obsadily tenkrát krásné třetí místo, vyrazily obhajovat prvenství a možný postup na RF ČR. Zdeňka už školu úspěšně opustila a v týmu jí nahradila další skvělá hráčka děčínského stolního tenisu Iva Meidlová – studentka prvního ročníku sportovního zaměření. Jejich jasné vítězství v okresním kole znamenalo snadný postup do kraje. Zde je čekaly silné soupeřky z pořádajících Litoměřic, ale zejména obávané ústecké hráčky.

Právě finálový zápas s Ústím nad Labem byl plný napětí, emocí, silných sportovních zážitků, skvělého tenisu. Prostě, když „holky“ hrály, na ostatních stolech se chvílemi přestávalo hrát a všichni se dívali. Bohužel pokaženou čtyřhrou, kde Jana s Ivou dvakrát vyhrávaly 8:3 v jednotlivých setech, nakonec celý zápas prohrály 0:3. Výborné utkání Ivy Meidlové z ústeckou hráčkou skončilo vítězstvím pro Ivu a vyrovnání série na 2:2. Musela rozhodnout Jana Dyškantová a zvítězit. To se však nepodařilo, proč? To asi ví jen ona sama.

I ke druhému místu však gratulujeme a přejeme další sportovní extraligové tenisové výkony.

Mgr. Soňa Štulcová