articles

Úvod 2013/2014 III. ročník fotbalového turnaje o pohár Josefa Masopusta
III. ročník fotbalového turnaje o pohár Josefa Masopusta

14. října 2013 se konal třetí ročník fotbalového turnaje o pohár Josefa Masopusta.

Organizace se již tradičně zhostila Evropská obchodní akademie. Celkem osm týmů středních škol děčínského okresu se utkalo v bojích o postup do krajského finále v Ústí nad Labem. Hrálo se na fotbalovém hřišti Sport Areál SK Děčín. V chladném a mlhavém počasí po slavnostním nástupu, náležitém spravedlivém losování a přesně podle plánu začaly zápasy. Čekalo nás celkem 16 zápasů, tak byl nastaven herní systém. Aby celý turnaj probíhal plynule, měli organizátoři k dispozici ozvučení. Moderování se ujala Mgr. Soňa Štulcová. Velkou výhodou byla i dvě fotbalová hřiště.

Průběh soutěže, náležitá disciplína hráčů, rozhodování zápasů, komentování celého chladného dopoledne – ve všem byly splněny podmínky úspěšného konání  oblíbeného turnaje.

A jak to dopadlo?

Favoritem celé soutěže byli chlapci ze SŠ lodní dopravy a technických řemesel, kteří se stali také celkovými vítězi. Nutno podotknout, že finálový zápas rozhodovaly až penalty, kde tito borci byli šťastnější.

Druhé místo po velmi zdařilém výkonu si zasloužili studenti z VOŠ a SPŠ stavební, strojní a dopravní a bronzová příčka patří pořadatelské škole, Evropské obchodní akademii včele s kapitánem Lukášem Bártou a nejlepším střelcem celého turnaje Jakubem Kolářem. Neoblíbenou bramborovou medaili si odnesli studenti ze SŠ řemesel a služeb Ruská a o další místa se podělili Gymnázium Děčín, Gymnázium Rumburk, V0Š a SŠ Varnsdorf a SZŠ a OA Rumburk.

Děkujeme všem zúčastněným za bezproblémový průběh turnaje a Sport Areálu SK Děčín za poskytnutí sportoviště i zázemí

Mgr. Soňa Štulcová

EOA