articles

Úvod 2012/2013 Zájezd do Francie
Zájezd do Francie

Každý rok mají studenti EOA možnost vyjet do některé ze zemí, jejíž jazyk se ve škole učí. Letos to byla Francie a její hlavní město Paříž. Skupina 40 studentů tak mohla ve dnech 4. - 9. června obdivovat město módy a lásky.

Takto popsala zájezd jedna ze studentek Denisa Richterová:

Krásná Paříž, plná honosných mostů, nekonečných tunelů, občas lehce zapáchající ale přesto stále jedním z nejkouzelnějších a nejromantičtějších měst světa, čekala až ji s naší silnou slovní zásobou z oblasti francouzského jazyka objevíme! Takže Bonjour Paris!:-)

Na zájezdu jsme se všichni velice rychle seznámili a společně s tolerantními a milými profesorkami pí Schránilovou, Petráškovou a Šebestovou, jsme si užili nezapomenutelný výlet.

Paříž jsme prošli křížem krážem, navštívili jsme ohromný a bohatě vyzdobený palác ve Versailles, Notre Dame, Vítězný oblouk a mnoho dalších fascinujících míst. Ve čtvrti Montmartre jsme si nakoupili suvenýry a kochali se krásným výhledem na celou Paříž… Tento výhled byl však zlomek toho, co nás čekalo na vrcholu Eiffelovy věže. Ve výšce 281 metrů jsme si připadali nedosažitelní! Krásu rozprostírající se před námi jsme si užívali plnými doušky. Po zdolání 704 schodů jsme opět stáli nohama na pevné zemi a vydali se vstříc dalším slavným místům a památkám. Ve světoznámém a obrovském muzeu Louvre, většinu z nás už přemáhala únava. Prohlídka Louvru byla naplánována až na odpolední hodiny posledního dne, našeho zájezdu a sil už proto bylo opravdu pomálu. Náš čtyřicetičlenný hlouček studentů se tedy rychlým krokem odebral ke slavnému obrazu Mony Lisy a opravdu to fungovalo. Oči této tajemné krásky nás sledovaly, ať jsme stáli kdekoli, a my byli okouzleni jeho krásou. Tečkou za naším pětidenním výletem byla večerní projížďka po řece Seině protékající Paříží a potom hurá domů.

Z Francie jsme si dovezli mnoho nezapomenutelných zážitků a příhod a určitě se tam ještě někdy rádi podíváme.

Touto cestou děkujeme paním profesorkám za obětavost, ochotu a přívětivost a těšíme se na další zájezd.