articles

Úvod 2012/2013 Fotbalový turnaj o pohár Josefa Masopusta
Fotbalový turnaj o pohár Josefa Masopusta

Dne 17. října se na Městském stadionu  FK Junior Děčín konal II. ročník fotbalového turnaje o pohár Josefa Masopusta. Organizačně se na něm podílela Evropská obchodní akademie Děčín, která ve spolupráci s FK Junior zajistila řádný průběh soutěže. Jednalo se o okresní kolo, přihlásil se maximální počet družstev dle propozic turnaje, což bylo osm. Z Rumburku dorazily Střední zdravotní škola, Obchodní akademie a Gymnázium. Děčínské školy reprezentovaly týmy – Střední školy řemesel a služeb Ruská, Střední škola lodní dopravy a technických řemesel Dělnická a Křešice, Střední zahradnická a zemědělská škola Libverda, VOŠ a SPŠ stavební, strojní a dopravní a samozřejmě Evropská obchodní akademie.

Všechna družstva se dostavila včas, a tak mohl být v 8,00hod. slavnostně zahájen turnaj spravedlivým losováním do skupin A, B. Protivná mlha a zima nás po ránu trochu potrápila, ale chlapci nasadili čepice, rukavice a šli na to.

Celkem se odehrálo 16 zápasů po dvaceti minutách. Borci z EOA začali bez branek se SZŠ a OA Rumburk, ale další zápas si to vynahradili. Libverdu porazili 6:0. Střelecky se nejlépe prosadil Daniel Marek z 2. S, který byl také vyhlášen nejlepším střelcem celého turnaje. Jelikož hoši dále hráli nerozhodná utkání, postoupili z A skupiny z druhého místa. Ve druhém kole, kde už šlo o umístění a postup do krajského finále, je čekal vítěz skupiny B – VOŠ a SPŠ stavební, strojní a dopravní. Museli jsme prostě vyhrát, stalo se. Výsledek 2:0 pro EOA znamenal účast ve finále. Nejvypjatější, nejdůležitější zápas, emoce musely ven, a proto došlo na potyčky, hrubá slova, strkání. Zápas skončil bez branek, a tak rozhodovaly penalty. Více úspěchu i štěstí měl bohužel náš soupeř (Gymnázium Rumburk). Smutek a zklamání z druhého místa, takový byl konec turnaje. Někdo druhý být musí, vyšlo to bohužel na nás, tak SNAD PŘÍŠTĚ ve třetím ročníku tohoto pěkného turnaje.

Mgr. Soňa Štulcová