articles

Úvod 2009/2010 28. ročník Středoškolského atletického poháru CORNY
28. ročník Středoškolského atletického poháru CORNY

Začátek školního roku patřil již tradičně atletice.

Na školách začíná pracovat Asociace školských sportovních klubů, která zajišťuje sportovní soutěže po celý školní rok. Na rok 2009/2010 byla vypsána spousta sportovních akcí - 28. ročníkem Středoškolským atletickým pohárem CORNY počínaje a fotbalovými soutěžemi konče.
Atletické závody pořádala již tradičně SŠ řemesel a služeb Ruská ve spolupráci s DDM, především díky ASK.

Vítězství v atletice dlouhá léta patřila škole VOŠ a SPŠ Varnsdorf a Gymnáziu Rumburk.
EOA obsazovala druhá a třetí místa. Zvítězit se nám ale stále nedařilo. 17. září však byla smůla prolomena.

Chlapci z Evropské obchodní akademie ukázali, kde je jejich síla. Zvítězili ve většině disciplín – 400m – Tomáš Škoda ze 3.S, 1500m – Lukáš Cempírek ze 3.S, skok daleký – Pavel Doksanský ze 4.S, vrch koulí – Rudolf Braun z 2.S. Velmi pěkná a rozhodující byla i další druhá místa, která bodovala. 100m – Pavel Doksanský, skok daleký Jakub Unar oba ze 4.S.

Členové našeho týmu zasáhli i do bojů ve skoku vysokém v podání Daniela Macase, který nakonec skončil pátý, stejně tak skončil i Martin Habart ze 2.S v náročném běhu na 1500 m a čtvrté místo v běhu na 400 m zajistil Marek Pirzkall ze 4.S. Vítězství chlapcům umožnilo postup do krajského finále v Bílině, které se konalo 1. října. Zasloužili se o to chlapci z tříd sportovního zaměření EOA, které výrazně změnilo pohled na „obchodku“, jako na dívčí školu.

Ani dívky z Evropské obchodní akademie se nenechaly zahanbit. První místo jim sice uniklo, ale i pěkné druhé místo v okresním finále je úspěch. Především díky běžeckým disciplínám a výkonům Andrey Morkusové, Lady Nebeské ze 4.S. Za zmínku stojí i výkony Dity Půčkové z 2.E, která obsadila druhé místo ve skoku vysokém a čtvrté místo v běhu na 200m.

Všem mnohokrát blahopřeji a držím palce, aby i další sportovní akce byly alespoň stejně tak úspěšné.

Mgr. Soňa Štulcová
vedoucí vítězného týmu