articles

Úvod 2011/2012 Poznávací zájezd do Švýcarska
Poznávací zájezd do Švýcarska

V rámci výuky cizích jazyků mělo 35 studentek a studentů možnost vyjet na pětidenní poznávací zájezd do Švýcarska.

Zpočátku to vypadalo, že nám z výletu zbydou jen ušmudlané mokré vzpomínky, protože stále jen pršelo a nebe se na nás výhrůžně mračilo jakoby nám chtělo vzít i poslední zbytky naděje, že bude lépe. Štěstí však stálo na naší straně, a když jsme vystoupili z autobusu, déšť se zmírnil nebo ustal úplně.

Druhé odpoledne se sluníčko vykulilo z mraků a do konce pobytu už se na nás usmívalo, co mu síly stačily. Díky tomu jsme si mohli plně vychutnat procházku kolem jezera ve Sv. Mořici, cestu k ledovci Morteratsch, průjezd vysokohorskými průsmyky s oslnivě bílým čerstvě napadaným sněhem i údolí Engadin.

Skvělou tečkou celého zájezdu byla zastávka v rakouském Innsbrucku, kde jsme se mohli projít historickým centrem či posedět v jedné z mnoha kaváren. Celou atmosféru dokreslovala hudba a vystoupení tyrolských tanečníků a pěveckého sboru.

Unavení, ale plni čerstvě nabytých dojmů, jsme se při západu slunce vraceli zpět domů.

Viděli jsme mnoho zajímavých míst, seznámili jsme se s výrobou sýra a čokolády - typických švýcarských produktů. Slyšeli jsme také mnoho zajímavých informací o této zemi, lidech, kteří tu žijí, politickém systému, školství aj. 

Většina z nás by se do Švýcarska jistě ráda vrátila znovu.

-lc-