articles

Úvod 2011/2012 Slunečný den v Drážďanech
Slunečný den v Drážďanech

Díky skvělé práci projektového týmu 3.E strávilo 40 studentů a 2 vyučující naší školy nádherný den v Drážďanech. Ráno 16. 3. tedy celá skupina odcestovala vlakem do místa určení.

Cílem výpravy bylo Německé muzeum hygieny. Celá expozice je rozdělena na tři části. V první z nich, nazvané "Člověk jako dobrodružství", si studenti mohli prohlédnout lidské tělo "zevnitř" a dozvědět se mnoho nových zajímavých informací za pomoci různých exponátů a interaktivních cvičení.

Další část "Našich pět smyslů" je určena především dětským návštěvníkům, ale rádi si tu vyhrají i dospělí. Lze si zde vyzkoušet schopnost řídit se např. jen hmatem, vnímat změny barev točících se kotoučů a mnoho jiného. 

Poslední část tvoří speciální výstava s názvem "Vášně - drama v pěti aktech", která se zabývá lidskými emocemi. Návštěvníci tu opět mají možnost vyzkoušet si své vlastní reakce v různých situacích a pozorovat své emoce, které je často i překvapí. Můžeme tu spatřit také řadu zajímavých exponátů např. lustr vyrobený z panenek Barbie.

Závěr výletu patřil odpočinku a relaxaci, kterou každý pojal po svém. Někteří se rozběhli do butiků s oblečením, jiní strávili příjemnou chvilku nad kávou nebo se prošli sluncem zalitým historickým centrem.

Celý den byl příjemnou tečkou právě uplynulého školního týdne. 

Chcete-li se dozvědět ještě více, přečtěte si určitě poslední vydání školního časopisu.

Mgr. L. Cihelková