articles

Úvod 2011/2012 Úspěch volejbalistek
Úspěch volejbalistek

Naše nová krásná tělocvična se 12. března stala dějištěm okresního kola středoškolského turnaje ve volejbale dívek. EOA se také podílela na organizaci celé této akce. Celkem se zúčastnilo pět týmů, kromě EOA se ještě přihlásily Gymnázium Děčín, Gymnázium Rumburk, SPŠS a D Děčín, SOŠ a SOU řemesel a služeb. Zvolili jsme systém, že hrál každý s každým, což bylo celkem 10 zápasů. Šlo o hodně, protože první tým postupoval do krajského kola do Loun.

Sportovní nálada, emoce, fandění, povzbuzování – to vše pomohlo našemu skvělému dívčímu týmu k vítězství. Samozřejmě také výborná a téměř bezchybná hra. „Holkám“ se podařilo porazit všechny týmy 2:0, což je posunulo dále do krajského kola – mezi sedm nejlepších týmu ústeckého kraje.

Musím dodat, že to už se dlouho nestalo, protože jsme vždy podlehli družstvu z Gymnázia Děčín.

 Jak dopadlo krajské finále, kde vítězství už  znamenalo kvalifikaci na Mistrovství ČR?

Do krajského finále volejbalistek v Lounech, které se konalo 14. března, bylo přihlášeno celkem sedm týmů. Naše děvčata byla rozlosována do 1. skupiny, kde byla čtyři družstva. Po velmi vyrovnaných zápasech dívky podlehly v koncovce třetího setu, a to ve dvakrát. Přestože dívky potřetí vyhrály (opět se hrálo na tři sety), dvě předchozí prohry jim vzaly možnost postoupit do finále. Celkově skončilo družstvo dívek na 5. místě.

I když se to tentokrát nepovedlo, děkujeme za pěkný sportovní výkon. Chtělo to snad jen víc srdíčka. Díky patří i paní profesorce Němečkové za výdrž a pevné nervy.

Tým tvořily : A. Vondráčková (1.E), L. Matějková (1.S), I. Zahálková (2.A), V.

Jiránková (2.E), M. Matějková (2.E), K. Sadílková (2.E), J. Luxíková (3.S), K.

Hájková (4.E), D. Havlíčková (4.S)

Mgr. R. Němečková, Mgr. S. Štulcová