articles

Úvod 2011/2012 Lyžařský kurz
Lyžařský kurz

Ve dnech 25.2 – 2.3 2012 se konal pro 45 studentů z druhých a třetích ročníků lyžařský výchovně výcvikový zájezd ve Skiareálu  Pec pod Sněžkou. Ubytování bylo zajištěno v hotelu Hnědý vrch nedaleko sjezdovek, kde probíhal výcvik na lyžích a snowboardu.

Výcvik probíhal po družstvech, na začátku se zakoupila pernamentka, která platila na celý komplex ( sjezdovky – Hnědý vrch, Javor, Smrk, Zahrádky). Výhodou tak bylo, že jsme mohli volit sjezdovky podle výkonnostní úrovně žáků. Lyžařské podmínky byly výborné. Studenti plnili dané úkoly, drželi jsme se programu. Celý kurz probíhal formou dopoledního a odpoledního zaměstnání, třetí den jsme aktivně odpočívali. Vyrazili jsme na menší pěší túru. Večerní program byl také bohatý, hráli jsme společenské hry, uskutečnili jsme turnaj ve stolním tenise a stolním fotbale…

Služby hotelu byly standardní odpovídající ceně i nabídce – pokoje se sociálním zařízením a televizí  bylo příjemné. Výhodou byla rovněž velká a prostorná lyžárna s vyhříváním lyžařských bot.

Se stravováním jsme byli rovněž spokojeni, jídlo chutné, rozmanité – na konci jsme udělili velkou pochvalu panu kuchaři.

Celý kurz proběhl úspěšně bez větších problémů, studentům se líbil. Při závěrečném zhodnocení padla slova chvály a poděkování, nejlepší  žáci byli odměněni ilustrovanými diplomy a sladkostmi.

Poděkováním mým kolegům – instruktorům Mgr. B.Janovcové , Bc M. Drahošovi, Mgr. K. Štulcovi a zdravotnici O. Vařilové, která s námi jezdí každoročně.

Vedoucí kurzu Mgr. S. Štulcová