articles

Úvod 2011/2012 Okresní kola jazykových soutěží na EOA
Okresní kola jazykových soutěží na EOA

Ve dnech 7. a 8. 2. 2012 proběhla na Evropské obchodní akademii v Děčíně okresní kola olympiády v německém a anglickém jazyce. Organizátorem této akce byl Dům dětí a mládeže Březiny spolu s EOA.

Soutěže, která měla tři části – poslech s porozuměním, písemný test a ústní část se zúčastnilo celkem 11 žáků středních škol ro jazyk německý a 11 žáků pro jazyk anglický.

První místo v soutěži NJ, kategorie III.A získal Nguyen Xuan Toan z Gymnázia Rumburk, který postupuje do krajského kola. V kategorii III.C NJ obsadila první příčku Eva Nguyenová z Gymnázia Děčín. Tato kategorie je nepostupová a končí okresním kolem.

První místo v soutěži AJ, kategorie III.A  obsadila Tereza Vondráčková z Gymnázia Pirna, na druhé příčce se umístil Adam Ihnaťuk z Gymnázia Děčín. Oba taktéž postupují do krajského kola. Za své výborné výkony obdrželi žáci umístění na prvních třech místech věcné ceny, pro všechny byl připraven malý dárek a diplom za účast v soutěži.

Děkujeme za účast všem soutěžícím a za podporu jejich vyučujícím, kteří je doprovázeli. Vítězům blahopřejeme a přejeme mnoho úspěchů v dalších soutěžích i ve studiu.

Děkuji všem členům poroty za skvěle odvedenou práci a paní Nedvědové z DDM Březiny za organizaci soutěže.

Mgr. Liana Cihelková