articles

Úvod 2011/2012 Návštěva evropského parlamentu
Návštěva evropského parlamentu

V pondělí 14. listopadu jsme vyrazili na exkurzi do Evropského parlamentu ve Štrasburku, kterou nám umožnila Evropská obchodní akademie v Děčíně.  Doprovázel nás pan profesor R. Culek.

Shromáždili jsme se v pražském Zličíně, odkud jsme spolu se studenty VŠE odjížděli autobusem. Po osmihodinové cestě jsme dorazili do hotelu v Offenburku. Následovala večeře, kam nás doprovázel JUDr. Richard Falbr.

Následující den ráno jsme odjeli na prohlídku historického centra Štrasburku, jejíž součástí byla také plavba po Rýně. Po vydatném obědě v Evropském parlamentu jsme se přesunuli na besedu s JUDr. Richardem Falbrem. Dále jsme měli možnost se zúčastnit plenárního zasedání. Po skončení jednání jsme se přemístili do nedaleké restaurace, kde nás mile překvapilo menu o třech chodech.

Dalšího dne nás čekala cesta domů, se zastávkou v německém Muzeu techniky. Výstava dopravních prostředků od nejstarších až po nejnovější nás velice zaujala. Prohlídka Evropského parlamentu pro nás byla zajímavou zkušeností a doufáme, že se tam ještě někdy podíváme.

Studenti 2. E EOA