articles

Úvod 2010/2011 Poseidonem do Bad Schandau
Poseidonem do Bad Schandau

V pondělí 27. 6. se před osmou hodinou sešlo 150 studentů EOA, aby se vydali na svůj školní výlet. Ranní mlha se pomalu zvedala a my jsme vyjeli výletní lodí Poseidon z Děčína do Bad Schandau – tedy alespoň jsme si to mysleli. A plánovali, co všechno tam podnikneme. První překvapení nastalo, když loď vyplula opačným směrem.

Říkali jsme si, že je málo vody a jedeme se asi otočit na větší hloubku. Po chvíli se loď opravdu obrátila a vydala se správným směrem. Tím více nás udivilo, když jsme se v Loubí opět otočili a vraceli se do Děčína. Na dotaz, proč tak kapitán činí, jsme obdrželi informaci, že nabereme další cestující a vyjedeme podle jízdního řádu v 9.30 z Děčína. Pak už vše probíhalo, jak má, a v půl dvanácté jsme dorazili do příhraničního lázeňského městečka Bad Schandau.

Za dvě hodiny, které nám z plánovaného času zbyly, jsme si stačili prohlédnout město, vystoupat na vyhlídku nad městem i chvíli posedět. Kdo chtěl, mohl na vyhlídku vyjet výtahem a projít si čtvrť Ostrau s domky postavenými ve švýcarském stylu a s malou ZOO.

Na zpáteční cestu jsme vyrazili ve 14 hodin a přesně podle plánu dorazili v 17 hodin do Děčína.

- lc -