articles

Úvod 2010/2011 Akademie 2011 - Cesta kolem světa
Akademie 2011 - Cesta kolem světa

Když se u nás na škole, řekne slovo akademie, spousta studentů a pár učitelů to vidí jako zbytečnou věc, trapárnu a ztrátu času. Neřekla bych, že toto jsou ty vhodná slova, jak akademii označit. Je přece dobrý, když MY studenti můžeme ukázat svojí jinou stránku, než jenom to, jak se učíme a jak se chováme ve škole. Podle mě je to hezké zpříjemnění školního roku, kdy se zajímáme a staráme taky o něco jiného než pořád dokola řešit nějaké písemky, zkoušení a podobné věci.

Ano, vždy se najdou lidi, kterým takové akce nic neříkají, ale tak to bude vždycky a všude. Na to si hold budeme muset zvyknout. Ale nejraději mám takové lidi, kteří do toho nevidí, vůbec neví o co jde a stejně si ,,melou“ to svoje. Tím myslím to, jak se mnoho studentů stavilo k organizování akademie. Na každém kroku všechno pomlouvali, jak to bude děsný, hrozně moc krátký a že už dávno ty akademie nejsou, jak bývaly. Ale proč takové nejsou? Díky komu? Přeci díky nám, studentům. Jaké si to uděláme, takové to máme. Měli bychom se snažit a ukázat, co v nás je. Pobavit publikum, naše rodiče a učitele. Vždyť o tom to celé je.

Letošní představení sice nebylo vyprodané celé asi i kvůli tomu, jak se pořád dokola spekulovalo o tom, jestli se to vůbec konat bude a nebo nebude a že to nebude nic moc. Ale myslím si a nejenom já, že se to povedlo a sklidili jsme (všichni co se na tom podíleli) veliký úspěch. Celé představení zachraňovali studenti druhých ročníků, kterým patřila většina scének například: V hlavě pana prezidenta, Staré pověsti české, Love story z Bushe, Ruská nemocnice, Evropos obchodos akademos v ohrožení, 1. Olympijské hry a další,...1.A a 1.S se to také povedlo. Nestyděli se a vydali ze sebe to nejlepší. Jak ale čtete nevidíte ani zmínku o třetích ročníkách. Třeťáci to mají mít každý rok na starosti a mají to celé organizovat. Tento rok se asi nějak nepohodli a dopadlo tak, jak to dopadlo. Samozřejmě, dopadlo to skvěle! Díky lidem, kteří se toho ujmuli a snažili se, aby celé představení stálo za to.

Ještě jednou bych chtěla poděkovat všem, kteří učinkovali ve scénkách, 3.S za technické věci (opona, zvuk, světla), Denise Haškové ze 3.E, která jako jediný třeťák se zapojila do scének a vydala skvělý výkon za uvádění, holčinám, co nám celé dopoledne obstarávaly jídlo, p.uč. Jitce Granátové, že se nestyděla a zapojila se do scének a také p.uč. Štulcové, Vrbové a panu učiteli Beranovi, kteří v tom s námi jeli od začátku a se vším nám pomohli.

Příští rok se blíží a s ním i další akademie, ukažme všem, že jsme schopní mladí lidé a dokážeme udělat něco velkolepého a zábavného Smile!

Veronika Tučková 2.E