articles

Úvod 2010/2011 Hockey cup 2011
Hockey cup 2011

V úterý 29. března se na zimním stadionu v Děčíně uskutečnil již šestý ročník hokejového turnaje Evropské obchodní akademie. Jedná se o projekt studentů třetího ročníku se zaměřením sportovní marketing a management.

Ti v rámci předmětu fiktivní firma měli za úkol zorganizovat hokejový turnaj pro studenty školy. Projektový tým ve složení Martin Habart, Viktor Čižmar, Daniel Došlý a Kateřina Krákorová (všichni 3.S) připravil turnaj pro 6 týmů rozdělených do dvou skupin. Turnaje se zúčastnili chlapci i dívky, které letos měly překvapivě velké zastoupení. Každý z týmů si mohl přizvat i kamarády z jiných škol, zúčastnili se tedy i např. studenti Gymnázia, Základní školy Dr. Miroslava Tyrše a SPŠ stavební.

O přestávce turnaje proběhla zajímavá soutěž, do které byli zapojeni učitelé Evropské obchodní akademie, aby ukázali své hokejové dovednosti. Vyhrálo družstvo Mgr. Soni Štulcové, které bylo po zásluze odměněno.

K vidění byly zajímavé souboje ve skupině a následném play-off.  Ve finále proti sobě nastoupili ostřílení čtvrťáci proti těm, kteří se naopak tradičního turnaje zúčastnili poprvé – 1.S. Tým Turbo (4.S) nakonec po boji podlehl Mlátičkám (1.S) 2:5, a tak naši nejmladší studenti slavili celkové prvenství v turnaji.

Mimo led se o „boj“ postarali také fanoušci. V ochozech zimního stadionu probíhala soutěž o nejlepší fanklub, což zajistilo skvělou atmosféru. EOA hockey cup letos ovládl první ročník. Cenu za nejlepší fanklub získala 1.S, která s velkou vytrvalostí fandila svým „Mlátičkám“ až je nakonec dovedla k vítězství. Bylo těžké rozhodnout se mezi fanoušky 1.S a 2.S, protože oba rivalové nám připravili mnoho pokřiků, zvuků a všeho co na stadiony patří.

Nejlepším střelcem se stal s 9 brankami Daniel Svoboda ze 4.E, nejlepší hráčkou byla Karolína Votápková z 2.S a nejlepším hráčem Rudolf Braun ze 3.S odměnou za velké zlepšení oproti loňskému roku.

Velké poděkování patří Ing. Zuzaně Vrbové a sponzorům, bez kterých by se turnaj s velkým množstvím cen nemohl uskutečnit - POKR - podlahové krytiny, TST – podlahářství, DC-Avex, s. r. o., Pop-servis, s. r. o., INO – kancelářské potřeby, Sdružení rodičů a žáků EOA.

Martin Habart