articles

Úvod 2010/2011 Den masek
Den masek

První březen se 2011 se stal prvním Mezinárodním dnem komunitních škol. Studenti EOA ho oslavili společně se žáky ZŠ Dr. Miroslava Tyrše. Tento školní den probíhal pro všechny studenty a učitele EOA i pro žáky ZŠ zcela netradičně. Na EOA to byl Den masek, na ZŠ měli žáci prvního stupně karneval, pro žáky druhého stupně byly připraveny tvůrčí dílny.

 

V rámci tohoto společného projektu se nezapomnělo ani na ty, kteří potřebují naši pomoc. Tentokrát byl vybírán příspěvek v minimální výši 10 Kč pro Městský útulek v Děčíně. Naši studenti (Sadílková 1.E, Mráz 2.A, Luxíková, Rothmaierová 2.S) se tohoto úkolu zhostili na ZŠ a naopak jejich žáci vybírali peníze na EOA. Na základní škole působili také čtyři naši studenti (Tučková, Spolková, Němečková, Skalický – 2.E) v  rolích  porotců, kteří vybrali a ocenili z každé třídy ty nejhezčí masky.

Jak tento výjimečný den vnímali sami studenti popsala studentka EOA Veronika Tučková (2.E):

<<Prvního března 2011 se naše škola - Evropská obchodní akademie - jako jedna z mála přidala
k projektu Komunitních škol. Úkolem bylo přijít ten den do školy v maskách a přispět pouhých deset korun na zvířátka v útulku.

Říkáte si: „A co učitelé? Přidali se a vymysleli pro sebe nějaký zajímavý kostým?“ Samozřejmě! To by totiž ani jinak nešlo. V řadách pedagogů jsme mohli zahlédnout Červenou Karkulku, údržbáře, pirátku, jeptišku, potápěče, fotbalistku a spoustu dalších. Studenti jako vždy nezklamali svou originalitou. Po chodbách chodilo mnoho pohádkových postav, zvířat, sportovců, bezdomovců, čarodějnic a černochů.

Několik studentů od nás ze školy šlo vypomoci Základní škole Dr. Miroslava Tyrše. Vyzdobili tělocvičnu pro první stupeň, uvedli program celého dne a z každé třídy vybrali tři nejlepší masky. Radost dětí byla veliká. Jejich nadšení a zapálení do celého dne se nedalo přehlédnout.

Škoda toho, že se připojilo tak málo škol. Doufám, že příští rok jich bude více. Opravdu to stojí za to! A myslím si, že takové projekty zpříjemní nejen dny ve škole, odlehčí atmosféru a je to něco nového. Ale především je zábavné vidět učitele a studenty trochu "jinak":).>>

Mgr. Liana Cihelková